ZNANSTVENI SIMPOZIJ: Pitanje za znanost: cijepljenje ili pametni lijekovi?


Asocijacije infektologa u BiH uz suorganizaciju Zavoda za javno zdravstvo FBiH, Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke te studentske sekcije za farmakologiju i imunologiju – PHARMiON organizira Znanstveni simpozij s međunarodnim sudjelovanjem “Pitanje za znanost: cijepljenje ili pametni lijekovi?” koji će se održati 10. lipnja 2023. godine Simpozij će okupiti svjetski poznate predavače, članove njemačke akademije znanosti i umjetnosti prof. dr. sc. Ivana Đikića s Medicinskog fakulteta Goethe Sveučilišta u Frankfurtu i prof. dr. sc. Stipana Jonjića s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Nadalje, na simpoziju će svoja predavanja izložiti doc. dr. sc. Ilija Brizić s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci te izv. prof. dr. sc. Sanjin Musa s Medicinskog fakulteta Univerziteta SSST Sarajevo.

Glavna tema simpozija će biti uloga cjepiva i pametnih lijekova u borbi protiv zaraznih i malignih bolesti, a fokus na iznošenju najnovijih spoznaja i znanstvenih istraživanja o potencijalnim ciljevima za liječenje malignih i zaraznih bolesti te procesu nastanka suvremenih cjepiva i lijekova. Potonje je osobito značajno u svjetlu pandemije COVID-19 te pandemija koje nas mogu zadesiti u bliskoj budućnosti. U sklopu događanja će biti upriličen i Satelitski simpozij pod pokroviteljstvom Pfizer BH d.o.o. gdje će se iznijeti nove činjenice o značaju i potrebi uvođenja novih cjepiva protiv invazivnih bakterijskih bolesti u svjetlu post-pandemije COVID-19. Po završetku svih izlaganja uslijedit će panel rasprave predavača sa sudionicima.

Više o sipmoziju na linku OVDJE ili klikom na poster


AKTUALNO


I KONGRES PERINATALNE MEDICINE BOSNE I HERCEGOVINE S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM

 

I kongres perinatalna

Udruga/Udruženje za perinatalnu medicinu u Bosni i Hercegovini organizira I.kongres perinatalne medicine s međunarodnim sudjelovanjem, koji će okupiti eminentne stručnjake i predavače iz Finske, Njemačke, Izraela, Slovenije, Hrvatske, Srbije, a održat će se od 08. do 11.06.2023. godine u Hotelu „Mostar“ u Mostaru. 

Kongres će biti bodovan od strane Liječničke/Ljekarske komore HNŽ/K.

DETALJAN PROGRAM POGLEDAJTE OVDJE


DEVETNAESTA MOSTARSKA PSIHIJATRIJSKA SUBOTA


DZ logo    FEDERALNA KOMORA LOGO    FMZ    kb mostar
 OBKONJIC    SKB 277x100    ZZJZ LOGO    zzo

Tko je on-line

We have 15 guests and no members online

Kontaktirajte nas

Možete nas kontaktirati na jedan od sljedećih načina

  • Tel/Fax: +387 (0) 36 319 853

Info

Račun kod Reiffeisen Bank d.d. BiH
Filijala Mostar
1610200045190070
IDB: 4227528550001
Sudski broj: Tt-0-945/06; 2-294/07

LOGO KOMORE KONACNI BEZ BIJELOG OKOLO